måndag 12 juli 2010


Dag 38
Kalvön-Kapellskär 57 km

Idag har jag gått i genom många känslor. Det började på morgonen med att jag tyckte det gick tungt, men efter någon timme så kändes det bättre.
Efter ytterligare några timmar så gick jag i land på en gammal militäranläggning. Jag kan inte säga vart för då röjer jag nog en försvarshemlighet. Men så mycket kan jag säga att det ligger mellan Östanå och Sillinge, en titt på kartan visar att det är en kajplats där och ett vandrarhem också. Jag gick i land för att ladda batterier, det var 10 st som skulle laddas så det tog en bra stund.

Sedan i kajaken igen då såg jag på klockan att den redan var 13.00 Då kom jag att tänka på min kamrat Hasse Andersson från Umeå han brukar säga då vi är ute och reser "man ska äta då man kan för man vet aldrig när man får äta nästa gång" Om jag bara hade tänkt på dom orden då hade jag inte behövt göra ett stopp för att äta.

Efter maten hade jag tur och fick in P1 på radion och det var Jill Jonsson som var sommarpratare jag hörde bara fragment av vad hon sa, men hon berättade om en flicka som mist sin mor och hon hade skrivit ett brev till Jill. Det var så rörande och jag blev så tagen av berättelsen att jag började grina.

Det var verkligen stärkande att få gråta en skvätt på något vis för efter det gick paddlingen jätte lätt.

Är det någon av er läsare som vet vad det är på bilden, är det ett sjömärke? Jag har aldrig sett ett sådant förut och om det är ett sjömärke vad betyder det?

I morgon passerar jag Väddö kanal som jag har längtat efter det. Yttligare ett etappmål är nått. Nästa är Gävlebukten den vill jag förbi fortare än kvickt (Brynäs håller ju till där)

Å vad jag älskar sommaren.

Natti natti.

2 kommentarer:

 1. När det gäller sjömärket ringde jag min bror som är sjökapten och kan dessa vatten utan och innan.
  Det här är inte ett officiellt sjömärke utan med all säkerhet militärt. Det visar enlinje med fritt vatten mellan märket och fyren på Ålandets grund (alt Ålandskobb).
  Det finns fler liknande märken i området, bla utanför Fejan.

  Det har nämnts i andra kommentarer, men jag vill också upprepa att du genomför HBB på ett föredömligt och inspirerande sätt. Du inte bara startar tidigt på morgonen utan paddlar hyggligt sent och det resulterar i långa dagsetapper.
  Det är riktigt kul att följa din resa.

  Nästa år ska jag göra HBB igen, men det kan nog bli svårt att matcha ditt tempo.

  Hälsningar
  Peter Sjödin

  SvaraRadera
 2. Jag lyckades inte att hitta detta sjömärke på nätet igår, men ser att andra har lyckats bättre. Måste vara kul att få uppmuntran och beröm av en som vet vad du går igenom:-)

  SvaraRadera