fredag 23 juli 2010

Dag 49
Vålshuvudet-Trysunda 59 km

Det gick ju bra detta med att ta det lungt pyttsan.

Men det finns en förklaring (det finns det alltid) det är nämligen så attt jag tänker lägga till vid munkudden (udden som är längst ut i gullvik mitt i mot råskärsön) kl:12 00 i morgon Lördag så ni som vill träffa mig är välkommen dit då men ni måste ta med eget fika för jag har inte hunnit baka ännu.

Dagens resa startade i motvind men gick snabbt över till skön medvind.

Ett par tipps om vad man kan se här i höga kusten.

På malmön finns en härlig bastu,Grisslan är fin, trysunda, balesudde med en underbar liten sjö, strängöarna, Mjätön som är sveriges högsta ö, det finns en liten vik där som är värt ett besök och utanför mjältön så finns en ö som heter önnskäret på dess norra spets så finns en mysig tältplats.
Ulvöarna måste kanske också nämnas.
Det var en liten del av Högakusten det finns så mycket mer men det får räcka med det. Lite vill jag ha för mig själv;)

5 kommentarer:

 1. Faderskapet, nu är du helt ute och paddlar .. Hur kan du välja att komma hem en dag som dotra' din har almenackan full? ;) Jag ringer dig imorgon och hör vilken tid du hade tänkt paddla vidare på på söndag, skulle vara kul om vi hann ses - annars får du ta och paddla på så ses vi om två veckor ;) Hörs imorgon, sov så gott. Kram.

  SvaraRadera
 2. Ja du närmar dig med stora paddeltag... kram

  SvaraRadera
 3. Paddlar du 500 meter till, så finns det en bra bastu ute på en brygga ! / Micke Rosén

  SvaraRadera
 4. Kul att se att du hunnit så långt. Jag har haft datorfritt sedan vi talades vid i telefon förra helgen om Vitgrund. Mina bekanta i Skärså sa att det ofta är gropigt mellan Korsholmen och Agön, vilket visade sig stämma för dig också. Glöm inte att lägga in en entrecote då och då så att inte dina muskler förtvinar innan du hinner visa upp dem för Haparanda och senare för Öviksborna. Ha det bra och lycka till på din fortsatta färd.

  SvaraRadera
 5. Hej Jörgen!!

  Jätteroligt att få se Dej o träffa Dej i dag. Hoppas Du får en riktigt härlig dag ....och jag håller med Sören ta en entrecote emmellanåt så Du fyller ut byxer´n!!!
  Önskar Dej fortsatt lycka till på färden!!!
  Tack för idag!!!

  Kramizzzar från Mia & Micke

  SvaraRadera