torsdag 15 juli 2010

Dag 41
Angskär-Limön 47 km

Dagen har gått i blåstens tecken det började på morgonen med motvind i 2 mil.

Sedan skulle jag över en bukt innan Gävlebukten Tanken var att jag skulle gå efter kusten men vinden var så vänlig att den kom Snett bakifrån så jag beslutade att ta raka vägen över.

Man får alltid en känsla av att man gjort ett tokigt val när man har kommit till mitten för då har man en mil kvar och en mil tillbaka och över en mil in till kusten.

Men även om det var gropigt så var det inte krabbsjö och vinden bröt inte vågorna, är man bara fokuserad på hur vågorna kommer då är man beredd att parera dom större dyningarna.

Det var ändå en lättnad att komma över för att ta en lunch, pasta med makrill i tomater (börjar bli less på det) Jag pratade med frugan efter lunchen och hon skulle ta bilen och komma och hälsa på mig vi bestämde att träffas i Harkskär i morgon


Sedan var man framme vid Gävle bukten. Jag beslutade mig för att följa kusten.
Tanken var att fara till Furuvik för övernattning.

Men när jag kom utanför Skutskär så kände jag att jag hade mycket krafter kvar och vinden hade avtagit lite så jag svängde höger och landade på Limön.
För första gången under denna resa så ligger jag i skogen alldeles bredvid ett motionsspår inte ett underbart ställe men jag ska bara sova så det gör inget och jag ska träffa frugan i morgon.

Vill ni höra min skrovliga röst live så lyssna på radio västernorrland kl 09.20 på fredag för då ville dom göra en uppföljning.

Nu ska jag få min skönhetssömn inför träffen med Marlene.

8 kommentarer:

 1. Här kommer John Blundpulver för en god skönhetssömn inför daten...... åhhhh vad roligt att Marlene kommer.

  Hoppas hon har en massa mumsigt med sej att bjuda på så Du slipper pastan o makrillen i morrn.

  Önskar Er en toppenkväll i morgon!!!
  Kramizzz//Mia

  SvaraRadera
 2. Hej Jörgen

  Grymt imponerad av din bedrift så här långt. Som det ser ut nu kommer du passera S-vall c:a tisdag nästa vecka. Hur ser din plan ut?
  Tänkte man kunde få bjuda på mat vid passande strandhugg. // Per Granqvist 076-7876099
  ( Vi lämnar dock nästa fredag för tur söderut)

  SvaraRadera
 3. Hej Jörgen, FAN NU ÄR DU PÅ GLID norrut , bra va. Ta vä på DIN FRUGa so m du skriver så vackertom ,sitter vi Skatans rökeri Njurunda och skriver dessa rader. Vi är på röken Frerik o Roffe.TÄNK POSETIVT

  SvaraRadera
 4. Tjena du med för mycket fritid!!
  Det kann väl aldrig vara bra att träffa frugan!
  Du kommer att tappa fokus och du bränner en massa energi på annat trams!!! men du gör som du vill. Är ett visst gnäll att man kan få lön för att vara ute och paddla (lednings grupp medlemmar) vilka kan du räknaut själv.
  Kämpa på!! Allt är skit som vanligt!! Folk på jobbet.

  SvaraRadera
 5. Kul att höra dig på radion nyss. Du verkade vara på gott humör nu när du fått lite sällskap. När du passerat Söderhamn och närmar dig Skärså kommer du in i mina gamla farvatten, för där har jag i min ungdom sommarjobbat som strömmingsfiskare. Beroende på väder och inte minst vind, har jag några förslag: Om det är så blåsigt att du måste stryka längs kusten, ta en paus i Skärså och käka på restauranten Albertina. De har bra fiskrätter. Vill du sova över, fråga efter Torbjörn Östrin så får du säkert slå upp tältet på hans gistvall, om han nu inte bjuder in dig, förstås. Skärså var förresten Ett av Norrlands största fiskelägen när det begav sig och är väl värt ett besök. Är vädret sådant att du kan och vill gena kan du paddla i skydd av ögruppen Klacksörarna med öar som Sydosten, Nordosten m.fl. passera Vitgrund, gå mot Meharet och sedan mot Korsholmslandet som ligger rätt norrut och följa kustenlinjen runt Korsholmsudden och paddla norrut. På Vitgrund finns en övernattningsstuga som är öppen och åtminstone förr fanns det också en gammal fiskarstuga i Bastharet på baksidan av Korsholmsudden.
  Lycka till med fortsättningen.

  SvaraRadera
 6. Skickar massor av kramar från mig och Linn!

  SvaraRadera
 7. Hmm teknikens under har tillåtit oss att höra din ljuva stämma trots att vi missade första bönemötet. Va kul att du och Marlene har sammanstrålat! Det kan ju inte vara så illa att få världens bästa matlagare i enrum under ett helt dygn ;)

  Du jag börjar så smått fundera på att be dig bli min mentor för en cykeltur jag planerar...

  SvaraRadera
 8. ps men jag tror att jag skall be Marlene bli min fjärrnavigerare.... :D

  SvaraRadera