tisdag 27 juli 2010


Dag 53

Långroudden-Järnäsklubb 55 km

Dagen har bjudit på stiltje regn och dimma.

Efter en intervju i P4 radioväster norrland så
hade jag 2 st fjärdar som jag skulle ta mig över.
Den första var degerfjärden där valde jag att gå in långt mot Salusand för att sedan gå över det var lite dimma därför gick jag inte över tidigare.

Den andra fjärden var Nordmalingsfjärden innan jag beslutade hur jag skulle tackla den så satt jag stilla i kajaken och var stilla i en minut för att sända en tanke till en HBB kamrat som så tragiskt omkom i detta område i fjol.

Min strategi för att korsa fjärden blev att fara in ca:2 km för att sedan korsa fjärden.

Jag skymtade landet på andra sidan då men då jag kom halvavägen så försvann land ur sikte, men det var bara att paddla på jag hade tagit ut kompassriktningen och mätt avståndet så jag var aldrig direkt orolig men då jag ansåg att nu borde jag vara över så såg jag inget land. Men så helt plötsligt såg jag land jag var kanske 20 meter från land då.

Glad att ha passerat så satte jag av mot Järnäsklubb och gick in i båthamnen för en kopp kaffe Jag måste passa på att rekommendera ett besök där (jag tjuvlyssnade på folk som åt där och dom gav bara beröm åt maten).

I morgon hoppas jag att Umeå passeras.

Datastrul,GPS död, humör - 1,5
(Finns det möjligtvis någon som kan låna ut en GPS med kartor i till mig?
Ring i så fall 070-5806699)

3 kommentarer:

 1. Det känns bra att du är försiktig...ha en fortsatt trevlig färd.

  Lena

  SvaraRadera
 2. Glad att du tänker efter före.
  Kram

  SvaraRadera
 3. WOW vad du kämpar på! Håller lite koll på dig! Jag hoppas att jag ska kunna stå och vinka till dig efter Umeå kusten!!

  /Therese

  SvaraRadera