lördag 31 juli 2010


Dag 57
Sikeå-Pålholmen 25 km

Dagen startade med blåst och sol som senare övergick i ännu mer blåst men nu med regn.
Min förhoppning var att runda Bjuruklubb men efter 4 tim paddling var jag rejält blöt och efter ett antal med översköljningar från vågor och blåsten som ökade hela tiden så beslutade jag mig för att gå i land.

Väl på land trött och blöt så såg jag att det fanns ett vindskydd brevid en stuga och stugan såg Tom ut. Så jag tog mig friheten att tända en brasa i vindskyddet för att torka kläder och få lite värme i kroppen.
När brasan var tänd och jag skulle försöka hitta mer ved så gick jag till stugan för att se om det fanns ett ved upplag. så ser jag att stugan är öppen och min nyfikenhet tog över jag kikade in och se det visade sig att det var en gammal fiske stuga (som är renoverad) som är öppen för alla. Vilken lycka jag tog ett snabbt och enkelt beslut "slut paddlat för i dag" Vädret hindrar mig att komma runt udden i alla fall.(Jag kan varmt rekomendera andra paddelare denna stuga)

Så det fick bli materialvård i stället. Mitt tält har gått sönder ena staget som håller uppe tältet gick sönder i morse men det finns som tur är en reserv del.

Jag gjorde även ett misstag i dag jag gick för nära land i relativt hög sjö jag tyckte att jag var utanför den zon där vågor blir bränningar.
Men helt plötsligt så hör jag ett dån och fräsande det var en våg som bröt.
Jag inser omedelbart att jag hinner inte vända kajaken mot vågen så jag försöker att få aktern mot vågen i stället, men lyckades inte riktigt.
När vågen var en halvmeter från mig tänker jag nu far jag runt men se det gjorde jag inte kajaken bara lyftes och jag fick mig en kallsup.
Jag är djupt imponerad av kajakens sjöegenskaper.

I morgon har dom lovat lite blåst, så jag hoppas att jag är i Skellefteå i morgon kväll.

Mvh från en som just nu har det jätte bra.

4 kommentarer:

 1. Ser riktigt trevligt ut på det fotografi du tagit. Hoppas du får en skön och varm natt i stugan.

  SvaraRadera
 2. Näst sista länet att paddla igenom, kul att följa dig. Slås varje gång jag kikar var du är av vilken bedrift du gör Jörgen. Att uppskatta tak över huvudet. Ngt vi tar för så givet i vardagen. Kämpa på/ Per Granqvist

  SvaraRadera
 3. Hoppas du förstår hur jäkla kul det är att följa dig på din resa, och läsa dina små betraktelser. Tack dessutom för den geografilektion vi får under tiden. Nu hoppas vi bara på uppehåll ljumma vindar i ryggen.
  Själv ska jag förbereda lite käk till i kväll åt ett gäng mc-åkare som återvänder från Västervik efter en "blöt" helg (fritt att tolkas) /Erik K

  SvaraRadera
 4. Men Jörgen vad Du paddlar på...heja heja!!!!
  Skönt med en värmestuga, ser att Du landat i Skellefteå nu....Jörgen rules!!!!
  Nu är jag o frugan din tillbaka på hemmaplan, vi har haft det jättebra.

  Kramizzzz Mia o Micke

  SvaraRadera