söndag 18 juli 2010


Dag 43
Hillevik-Sandarne 56 km

Det blev bara en dag med frugan.
Men vi bestämde att vi skulle träffas i Sundsvall närmare bestämt hos Linda och Fredrik Jonsson i Skatan för dom har en bastu och det utlovades en kall öl till det och det är en frestelse som jag inte kan motstå.

Jag kom iväg efter ett ömt farväl. Första problemet för dagen var om jag skulle runda Iggön eller försöka gena där men något i mitt bahuvud sa att det inte går att gena trotts att det ser ut så på kartan, Jag for runt rätt eller fel inte vet jag och det spelar ingen roll nu heller för jag har passerat ön i fråga.

Jag måste hålla med Bengt tror jag det var som skrev att det är inte alldeles enkelt att hitta tältplatser här jag tycker att det varit svårt efter väddö kanal.

Men nu ligger jag strax utanför en camping. Det kom en regnskur alldeles nyss.

Det blir mycket öppenvattnings paddling i morgon och några dagar framåt.

Ha det så bra.

2 kommentarer:

 1. Ska bli kul att se dig Jörgen!Är otroligt imponerad av vad du gör.Jo, jag lovar att bastun är uppvärmd och den kalla ölen strax bredvid väntar på dig vid ankomst.vi längtar att se dig! // Fredrik och Linda

  SvaraRadera
 2. Hej Jörgen!
  Vet ej om det var undertecknad som skrev något om tältplatser, men jag kanske nämnde det för dig på "Allt för sjön-mässan" i mars i Stockholm då vi råkades.
  Alltnog, den som letar finner även om man kanske måste paddla både en och två timmar till innan man är riktigt nöjd... - och kvällarna är fortfarande ljusa.
  Nu skulle jag ju iofs kunna tipsa dig om en och annan godkänd tältplats, men jag tror att varje HBB-paddlare vill göra sitt eget race och tjusningen ligger just däri.
  Bra i vart fall att du tog Iggön på utsidan, innanför är det uppgrundat sedan många år (kan ha varit ett tips från mig vid mässan)! Många HBB-paddlare har genom åren svurit över felvalet. (Bra då om man innan läst min bok "Kusten är klar !" från min HBB-paddling ´95 så hade det för dem varit ett problem mindre.)
  Ser nu på din blogg att du tar Hornslandet på utsidan, samma där, innanför går inte.
  När du kommer mot Härnösand går du däremot innanför Härnön, men det har du säkert kläm på som ångermanlänning...
  Ps. Trevlig bild på dig o frugan!
  Hälsningar / Bengt
  5 HBB

  SvaraRadera