tisdag 22 juni 2010Dag 17
Segeltorp-Domsten 47 km
Vilken fantastisk slut på en fantastisk dag.
Men jag tar det från början.

Ställde väckaren på 03,00 och tanken var att jag skulle dra fördel av stiltje på morgonen. Väder prognosen sa nämligen nord västliga vindar på dagen vilket innebär mot vind för mig på den första sträckan.

Jag är glad i dag att jag valde att fara ner mot Ängelholm även om det innebar en omväg för mig, för när jag kom till Kullaberget så fick jag syn på Lars Vilks konstverk. Det är ett bygge av drivved.

Vilket skit bygge var det första som slog mig, den killen har alldeles för mycket fritid.
Men jag gick iland och studerade det närmare och efter en stund så tyckte jag att det är ett fränt konstverk ändå.

Sedan passerades Mölle, Höganäs i en väldig fart. Vid Viken stannade jag och ut rättade vissa behov. Jag kom i samspråk med en äldre lärarinna vi pratade om allt från spettkaka till surströmming.

Färden gick vidare mot Domstens båthamn. När jag höll på att sätta upp tältet kom en kille fram till mig och sa "Hej är det Jörgen?" Visst sa jag "Jag skulle hälsa från Peter Sjödin sa han, och gav mig en öl. Detta är en present från Peter, vilken Peter sa jag. Nu gick min hjärna för högtryck, jag känner ingen i Skåne och framför allt ingen Peter.
Killen presenterade sig som Magnus Toth, han förklarade att han var kompis till Peter som har paddlat HBB två gånger tidigare.

Då gick det upp ett ljus hos Ödling visst visste jag vem Peter var, jag har ju till och med frågat honom om saker tidigare när han paddlat.

Magnus bjöd hem mig till honom, Jag fick tvaga mig och han bjöd på middag, vin och Whiskey och ett trevligt samtal om flugfiske och friluftsliv i allmänhet.

Det visade sig att Magnus var utbildad flugfiskeinstruktör, en av femton i Sverige. Och att han sålde flugfiskespön. Nu finns det några på jobbet som vet vilken Magnus jag pratar om. Jag säger bara MSX cutting edge fly fishing
Tack så mycket Peter som via spot:en förmedlade denna kontakt och tack för ölen den satt fint och du Peter nästa gång du är i Högakusten ta kontakt med mig då.

Tusen tack till dig Magnus för din gästfrihet, den värmde mig mycket. Det blev en sen kväll i natt så i morgon blir det sovmorgon för herr Ödling.

Dagen lärdom: Det finns många snälla människor i vår värld.

4 kommentarer:

 1. Ja, har han fått i hop detta bygge av drivved har man garanterat för mycké fritid....hahahaa!!!!

  Men att din SPOT kan leda till sånna trevliga kvällar måtte det vara en mycket bra investering eller hur ???

  Jag ska hålla koll på när Du passerar.....då ska jag ladda för en helkväll med Ödling =)))))))

  Ta hand om Dej!!!
  Kramizz//Mia

  SvaraRadera
 2. Ja, inte verkar du ha tråkigt när du far fram....det gäller bara att ta fram dessa minnen när du paddlar i motvind.

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen tur med att träffa trevliga människor. Passa på att njuta av allt.
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Lars Vilk är en man med en vision och ett kall... inte olikt dig föresten - och envis precis som du... så jag tycker nog inte att det är konstigt att du gillade hans drivveds skulptur.
  Den här typen av personer finns överallt... mana minnes skapare är en, killen som byggde en katedral av glasflaskor osv exemplen är oändliga...
  Snacka om att de är normbrytare - det äger som ungarna säger...
  kram

  SvaraRadera