söndag 20 juni 2010

Dag 16
Lagans mynning-Segeltorp 38 km
Ställde aldrig någon väckare i går men vaknade tidigt i alla fall.

Tog ett raskt skutt mot Bjäre halvö, stannade vid Kattvik för en varma koppen och en bensträckare.
Sedan bar det av mot Hovshallar. Det är en mäktig syn från kajaken, klipporna går lodrätt upp och det finns naturliga grottor i berg väggen, påminner en hel del om skuleberget.

Det börjat regna lite men det gjorde inte något för det var bara en liten skur. Sent om sider kom jag till Torekov, en väldigt vacker plats väl värt ett besök.

Det var en folksamling vid kajen, vilket välkomnande för lilla jag. Men då jag körde upp på land så började dom säga åt mig att fara därifrån, jag fattade ingenting men artig som jag är så gjorde jag som dom sa.

När jag kommit ut en bit så var det någon som sa att det låg en kut på stranden alldeles i närheten där jag hade landat.

Jag strosade runt lite i byn, men bestämde mig att nu måste jag ge mig av. Väl ute ur hamnen så tittade jag över till Kullaberg det såg ut att vara väldigt långt dit. Efter som jag har lite ont i nacken och att dom spått ökande vindar så beslutade jag mig för att fara mot Ängelholm och göra överfarten längre in i viken, det går en dag extra bara för det. Borde kanske sovit över i Torekov.

Men då hade jag missat ungdomarna som har beslutat att ha strand party alldeles bredvid mitt tält fastän stranden är säkert 800 meter lång suck.

Om väder gudarna är med mig i morgon så hoppas jag att jag är i Mölle i morgon.

En sak som har slagit mig det är att dialekterna ändras väldigt fort. I går var jag i Halmstad där pratar man inte skånska i dag är jag i Skåne och här pratar man skånska, jag har bara paddlat knappt 4 mil.

2 kommentarer:

 1. Men du har väl aldrig tackat nej till fest =) Be ungdomarna om en öl, det förtjänar du.

  Ha det gott.

  Puss & kram

  SvaraRadera
 2. Jag som trodde att norrländskan fungerade över allt. Be dem peka nästa gång du frågar om vägen:-)
  / Thomas

  SvaraRadera