tisdag 8 juni 2010
Dag 4 Hamburgö-Malmön
38 km
söder om Hamburgsund har dom satt upp en skylt var new york ligger det är bra för tänk om man kör fel det är så lätt hänt här.
färden söderut gick jättebra tills jag kom till Bovallstrand då fick jag hjärn släpp hade helt plötsligt ingen aning om vart jag var , efter att ha irrat en stund så hittade jag rätt. Tog en snabb lunch Ulebergshamn den intogs på bryggan.
Resan genom Sotenäskanal gick galant kossor och får på sidan om trevligt. På halva sträckan är det en bro och där gjorde dom en bro öppning för mig och min kajak lite överdrivet tycker jag men det är säkert någon regel som dom måste följa. sedan bar det med raska paddel tag av mot Smögen där jag lyxade till med en pizza. Natt lägret hade jag tänkt mig skulle bli Malmön, strax innan jag kom till stranden så paserade jag en fiskare och vi kom i samspråk en mycket trevlig ung kille fick två krabbklor av honom så nu ska jag gå och koka dom och dom ska koka i 12 min (jag var tvungen att fråga hur man tillagar dessa)
Ringde Sven Olofsson på paddel klubben delfinen så resa till Säffle verkar bli av. Tusen tack för tipset. Jag tycker att det är så roligt att få komentarer, tyvär så kan jag inte svara på dom.
Dagens lärdom det går inte att vissla i motvind

5 kommentarer:

 1. Ja, det måste kännas mäktigt att de öppnar bron endast för dig, men undrens tid är inte förbi. Vad kul att du kanske kan åka på studentfest. Du får väl bjuda på krabbklor då du kommer hem, visa upp lite av vad du får lära dig under resans gång. Ha en forsatt bra resdag i morgon. Kram

  SvaraRadera
 2. Skönt att du får tag på mat. Pizza till lunch och krabba till middag. Ja det går ingen nöd på dig.

  SvaraRadera
 3. Hej Jörgen,

  Det är en bra början på dagen att kolla hur det går för dig och var du befinner dig. Här i Övik regnar det så du missar ingenting. Fast det verkade som du missat att Smögen har färska räkar. Pizza??????????

  Vi har valt fars till i vinter och det blir "Alla var där", en fars där alla ljuger som bara den. Det fattas en manlig rollinnehavare så om du paddlar på och inte svänger höger mot New York och inte fryser fast i isen så är du välkommen.

  Ha det bra
  Sören

  SvaraRadera
 4. Kul att du verkar ta dig till brorsans student, han tog körkort lastbil + släp i förrgår! Hälsa honom och paddla lugnt! P.s När du närmar dig Övik kanske vi kan komma och bogsera dig med vattenskotern, det är verkligen SKITKUL! Och jag är jävligt snygg i min nya våtdräkt. Och det är viktigt. Hoppas att du också är snygg på vattnet och lämnat ryssmössorna hemma! ;) D.s

  SvaraRadera
 5. Anders Ovemar, Camilla Wahlström och Krister Asplund9 juni 2010 10:36

  Heja Jörgen! Bra jobbat,vi tänker på dig och önskar fortsatt lycka till. Här i Ö-vik sitter vi och planerar organisera/rekrytera projekt och tittar ut på ett evigt regnande.

  SvaraRadera