onsdag 16 juni 2010


Dag 11
Särö-Varberg 57 km

Ställde väckaren på 03,00 och efter frukost packning och toalett bestyr så kom jag i väg 04,45. Tanken med att kliva upp så tidigt var att jag skulle dra fördel av den kommande medvinden.
På väg till Malmön så passerade jag två sälkollonier det är några fantastiskt nyfikna djur, dom följde mig en bra bit på vägen. När jag kom till Malmön så stannade jag till för att fundera på hur jag skulle ta sträckan till Bua antingen via några öar eller raktfram. Vinden var måttlig och jag hade den i ryggen så jag beslutade mig för att ta den kortaste vägen, när jag hade några km kvar så ökade vinden märkbart. Väl framme i Bua så beslutade jag mig för att gå på resturang för en bit mat och att ladda batterierna. Nu hade vinden tagit i ordentligt så jag var lite tveksam, men en titt på kartan visade att det var nära till land och inga större överfarter, så jag hoppade i kajaken och for i väg.
Kan kajaker vara höger eller vänsterhänta, min kajak girar alltid till höger oavsett om den är fullpackad eller tom. Jag drev lika fort som när jag paddlar lungt, så långa stunder satt jag bara i kajaken och drev fram, mycket trevligt och roligt. När jag närmade mig Varberg så fick jag problen. Det är som så att Varberg ligger mellan två kartblad och man får ingen klar överblick hur man ska paddla. Det går pirar av stora sten block ut från land och det var svårt att se om man kan komma igenom någon stans, så jag for längst ut och rundade alla.
När jag kommit runt visade det sig att jag hade paddlat några km i onödan. Tött och frusen pga att jag var tom på energi så hittade jag en badplatts, hoppade ur kajaken bytte kläder och gick iväg för att få mig ett mål mat och en öl det tyckte jag att jag var värd.
Otroligt nog så hittade jag inget ställe i min prisklass, så jag begav mig tillbaka. När jag kom tillbaka så såg jag att på planket som omgärdade bad platsen så står det nakenbad för kvinnor det såg inte jag när jag kom från havet så det var bara att drapå sig dom blöta kläderna och ge mig iväg, efter ett par hundra meter så hittade en ny badplats och där slog jag läger klockan var då 22,00. Jag fick se en fin solnedgå. Det blev en lång och intensiv dag i går och jag har beslutat mig för att stanna här en dag.

5 kommentarer:

 1. Du kämpar på, bra! :)

  SvaraRadera
 2. Vad bra du gör det! Kul att du stapplade förbi en massa nakna kvinnor och tänkte på öl också. Har inte kommenterat på ett tag, men kollar dig desto oftare. Måste bara säga, är det inte fusk med segel på kajaken? Det är inget för vår Jörgen. He's the man.
  Kram
  /Maria I

  SvaraRadera
 3. Hej Jörgen, Jag tittade in på sidan igår och såg via satelit att du styrt kosan rätt på nudistbadet, inte alls så tvekande som din resebeskrivning ger sken av........ Du kan ju passa på att besöka både Varbergs fästning och den fina teatern på din paddlingsfria dag. Eller är tanken att besöka nakenbadet i dagsljus???? Undrar Sören

  SvaraRadera
 4. Du får upptäcka mycket på din resa. Ha en skön "ledig dag" & ladda batterierna ordentligt...jag håller koll på frun, hon har skött sig hittills :-)/ Petra

  SvaraRadera
 5. Tjusig solnedgång.
  Förstår att Du är utsvulten på kvinnor och girar för ett nakenbad.....hahahha!!!
  Hoppas Du får en skön paddlingsfridag och att Du får maten o starkölen Du missade =)
  Kram//Mia

  SvaraRadera