fredag 25 juni 2010


Dag 21
Skateholm-Borrbystrandbad (Kåseberga) 42 km

Första stoppet i dag blev på Abbekås fiskehamn. Där kom jag i samspråk med en seglare från Skåne, när vi hade pratat färdigt med varandra så önskade jag honom en glad midsommar Han önskade mig en glad midsommar men så lade han till "om man nu kan ha en glad midsommar i en kajak" har ni hört en sådan fräckhet.
Nu ligger alla skåningar på minus det kan jag lova er, det ska mycket till för att komma på plus nu. För ett sådand oförsämt uttalande kan bara inte förbises, upp till bevis nu skåningar.

Nåväl färden fortsattes trotts allt.
I Ystad blev det en snabb lunch. Kurt Wallander syntes inte till, jag hade ju inte gjort något kriminellt inte då i alla fall.

Beslutade mig för att gå kortaste vägen till Sandhammaren en guppig färd blev det. Men när jag närmade mig Sandhammaren så såg jag några glidflygare och en tog kort på mig.
Därför så beslutade jag mig för att fara till stranden och fråga om jag inte kunde få en kopia på bilden.

Det visade sig att det var en testflygare som var ute och provade en ny skärm och att han hade en proffs fotograf med sig. (en fransman) Han sa att den bilden inte blev bra för att han hade fel lins på kameran, men han ville ta några kort på mig och min kajak som jag senare skulle få. Om han varit skåning hade hela skåne legat på plus.

Midsommar firandet består av att jag ligger på små kullerstenar och at jag har ätit potatis och sill drycken har bestått av en lättöl.

2 kommentarer:

  1. En stor midsommar puss från mig. Kram Gumman

    SvaraRadera
  2. Skärmflygning... det hade jag kunnat tänka mig prova om jag varit yngre ... men det skulle jag nog kunna tänka mig att göra som tant oxå...

    Jag ser fram emot att få se bilden. Har börjat tänka på hur jag skall göra med min promenad. Jag blir så inspirerad av dig.

    SvaraRadera