lördag 19 juni 2010

Dag 15
Stensjö-utloppet till Lagan 44km

Det tar 25 min att koppla upp sig och det tär på batteriet TELIA ÄR ETT SKIT BREDBAND!!!

Kom i väg redan vid 04,30. Resan till Grötvik var väldigt guppig, och jag trodde att det skulle vara ca: 15 km dit men det visade sig att det var 30 km.
Väl framme i en båthamn så var det några vänliga gubbar som lånade mig en cykel så jag kunde bege mig till Halmstad.

Kosan var ställd mot Naturkompaniet för diverse handel. Den första jag frågade om vägen sa att "följ den där vägen till rondellen sedan vänster" enkelt tänkte jag.
Men så jag bedrog mig han visste inte vart han skickat mig. Så det var bara att fråga en annan han dirigerade mig ännu mer fel men efter att ha frågat minst 7st så hittade jag rätt. Glad i hågen begav jag mig till baka.

Men då jag kommit halvvägs så inser jag att jag har glömt köpa batterier till spot:en det ska vara litium batterier. ICA hade dom inte, inte heller Preem eller Statiol.

Till sist hittade jag en fritids butik och han tipsade om ett ställe som heter Flygstan och han beskrev vägen enkelt, första korsningen höger fram till en rondell där vänster (allt detta skedde utanför stan)

På vägen såg jag en Statiol mack, jag in och frågade om batterier icke sa Nicke, Nähä sa jag men jag passade på att fråga om vägen till flygstan bara för att vara säker. Han sa "du ska inte till vänster i rondellen du ska rakt fram".
Nu blev jag brydd men jag gjorde som han sa. Men efter 1 km stannade jag och frågade ett par killar som spelade tennis och dom sa "nu är du fel ute åk till baks och ta höger i rondellen".

Mack killen var mer vilsen än jag. Men jag kan lova att jag var mer förbannad än vad han någonsin kommer att bli.Så efter 4 timmars trampande i denna stad var jag åter vid kajaken.

En sak har slagit mig när jag ligger här vid Lagans mynning.
I skolan skulle man ju lära sig alla dessa älvar. Men denna är ju inte större än Gideåälven, tror ni att Hallänningarna har lärt sig var Gideåälven är? Knappast.

Vet ni hur det känns att ha en spindel under kapellet när man paddlar och sjön går så hög att man inte kan lyfta på kapellet för att ta bort den. Det är inte trevlig att ha det så i över en timme, det kittlas och har sig.

Dagens lärdom: Fråga inte om väg beskrivning till en Halmstads bo be att få färd riktningen i stället.

God natt Jörgen

7 kommentarer:

 1. Du skulle ringt hem, jag har kunnat hittat vägen lätt som en plätt. Internet är helt fantastiskt med kartor. Men du fick dig en rejäl cykeltur idag också, skönt att få sitta på något annat än bara i kajaken ;) Och en hamburgare blev det ju också. Bättre väder ska det bli om jag sett rätt, lite medvind spås det.

  Massor av pussar och kramar

  SvaraRadera
 2. Ska fråga min kollega om hon kan ge en vägbeskrivning/färdriktning, fd Halmstadsbo som hon är.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. fyra timmar cykling, då fick ju benen sitt annars så sitter du ju hela dagarna! Tur att det inte var en svart änka som fick för sig nåt, då blir marlene så lessen.
  allt gott, kram/maria

  SvaraRadera
 4. Är du missnöjd med Telia får du väl köra med flaskpost. Gud skapade ingen brådska. Spindel under kapellet, det är väj bara att låtsas att det är Marlenes flinka fingrar så går rädslan bort och ersätts av en behagligare känsla! Viätanilaga, Viskan, Ätran, Nissan och Lagan, då har du ju klarat alla de halländska flodmynningarna, så nu väntar de skånska vattendragen.
  Kör på
  Sören

  SvaraRadera
 5. Hej och hå - jag hoppas du inte dränkte spindeln... min gamle far som varit sjöman menade att spindlar bär döda sjömäns själar och det var väl det som gjorde att din spindel åkte kajak....
  kram

  SvaraRadera
 6. Erik Kristoferson20 juni 2010 11:39

  Helt klart att de där fyra bäckarna man fick lära sig rabbla i skolan är totalt överskattade!
  Angående vägvisning så vänta bara till Skåne, då måste du ju förstå språket också :)
  Jag följer dig här på nätet och hoppas kunna "hälsa på dig" någonstans på östkusten, kanske ute i St:Anna.

  SvaraRadera
 7. Dom kaller det ju inte ens älv eller bäck.
  Nä fint ska det va! Hallands Floder......
  Funkar inte din gps på land ???

  Hade gott o kämpa på nu är det bara resten kvar.

  Häls Bosse

  SvaraRadera